Merhaba, Bay Pazartesi!

oobo

Kobo Town

Bugün güne o kadar güzel başladım ki! Nedeni aşağıdaki videoda. Yan evdeki Karayiplerden esen tatlı müzik esintisine kulak verdim. Gözlerimi açmadan önce içime bir gülme geldiğini itiraf edeyim. Güne gülerek başlamak kadar güzel bir şey var mı?

 

Sabahın erken saatlerinde dinlediğim ilk şarkı Kanada Karayipli müzik grubu Kobo Town‘a ait. Bu müzik grubu aslen Kanadadan. Yaptıkları müzik ska, reggae, hip hop, rapso, biraz latin ezgileri barındıran bütün türlerden oluşmakta. Dinlediğiniz şarkı Kobo Town’un ilk albümlerinin ilk single’ı, yani piyasaya sürdükleri ilk şarkı.

Kobo-Town_imagefull

Drew Gonsalves (grup üyesi)

Şarkının ismi “Mr Monday”, yani “Bay Pazartesi”. Çok az insan haftanın ilk iş gününe, yani pazartesine başlamak için can atar. Hatta bir çok kişi pazartesiden nefret eder. Çünkü haftanın en ağır iş günüdür. Haftasonundan önce biriken işlere yenilerini ilave etmenin zamanıdır ofiste. Fakat güne Mr Monday’in tropik ezgileriyle başlarsanız karşınızda modunuzu düşürme ihtimali olan her şeyle uğraşmaya, onları yenmeye hazır hissedeceksiniz.

 

Şarkının klibine dikkat ederseniz oldukça manidar özellikler dikkatinizi çekecektir. Mesela, klipteki evsiz adam, yani Bay Pazartesi sokaklarda dolaşmakta ve bir amaç aramaktadır. Eğer dikkatli izlerseniz, ofisinizde yaptığınız işe (ya da o anda ne yapıyorsanız ona) farklı gözle bakacak, değerini bilmeye başlayacaksınız.

Pazartesilerinizi, ya da haftanın herhangi gününü renklendirmek için sabah ilk iş Mr Monday kulağınızı şenlendirsin!

Leave a comment